top of page

Frykt for høyder

Hei alle sammen, i dag vil teamet vårt introdusere deg for en av de ti vanligste fobiene i verden - akrofobi.

Akrofobi er en psykisk helsetilstand der individet opplever en intens høydeskrekk.

Som oftest oppstår akrofobi hos barn som har opplevd alvorlig stress på grunn av et fall fra høyden. Negativ opplevelse er festet i underbevisstheten, og forårsaker ytterligere uoverkommelig frykt selv i situasjoner der det ikke er alvorlige grunner til panikk.

I følge statistikk har omtrent 6% av jordens innbyggere akrofobi.

image.png

Det kan være ulike omstendigheter som gjør at noen opplever fobi i hverdagen, og de må takle frykten på riktig måte. Det er ingen grunn til panikk, alle kan overvinne enhver fobi med terapi!

Som du vil oppdaget, kan det kureres med mentale bilder mens du bruker fantasien din til å visualisere en virkelighetssituasjon med høyde, også som kan trenes ved hjelp av virkelighetsterapi

– stå på kanten av skyskraperen og du vil føle deg bedre om et minutt!

La oss være ærlige, disse metodene har store ulemper og virker ikke som en reell løsning for de som vil takle fobien selv. Å bruke fantasien til å visualisere skyskrapere, hustak eller til og med kløfter er en utfordrende oppgave, noen ganger kan vi ikke engang visualisere noens ansikt som vi møtte for noen dager siden. Du vil heller ikke være helt nedsenket i fryktsituasjonen mens du sitter på stolen og prøver å presse deg selv inn i en situasjon der du aldri har vært.

Verden trenger en løsning som er enkel å bruke, sikker nok, effektiv og nyskapende, som gjør det mulig å bruke kraften til digitale teknologier for å gi en dyp fordypning!

Hvordan hjelpe millioner

image.png

PsyTech VR-teamet har utviklet en unik sikker akrofobi-trening for å hjelpe folk med å eliminere fobiene sine. Vi skaper en moderne tilnærming til det eksisterende problemet ved å introdusere selvstyrende VR-fobitrening, som kan trenes individuelt!

Oppdag utdanningskurs på plattformen vår som ble designet og skrevet av Chief Science Officer i PsyTech VR – Inna Maltzeva, og vårt team av erfarne terapeuter med mange års effektiv fobiterapi. Du kan stole på vår ekspertise!

Merk ordene våre, du vil glede deg over den virtuelle fobitreningen ettersom den har ekte fordypning i frykt, kreative scenarier og hva som er det viktigste – VRET-effektivitet bevist av det vitenskapelige samfunnet siden slutten av det 20. århundre.

 

Vår VR-app har ulike scenarier (nivåer) for hver type fobi. Har du akrofobi vil du kunne gå gjennom følgende virtuelle scene som hver representerer høydeskrekk:

 

  • Balkong i leiligheten

 

  • Rulletrapper i et kjøpesenter

 

  • Restaurant i skyskraper med utsikt over byen

 

  • Bro over en canyon

image.png
image.png
bottom of page